28 July 2017

Focus for oversight visit of PC Sport and Recreation, Western Cape, 2017, - 1 August - 3 August 2017

Dates	Duration	Time starting		Town / location	Main Entity / activity	Agenda/ topic	Stakeholders
Day 1 1 August 2017, Tuesday	3 hours	9:00-12:00	political approval received to conduct meeting at Parliament precinct	Parliament - venue- Room V 227, Old Assembly Building	Western Cape Sport department	Update and briefing on provincial Sport Plans and Sport Facility Development Programmes.; Update on financial performance and reporting ; provincial academy programme	-Prov department of Sport -Sports confederation -Provincial Academy; SRSA DBE
	1 hour	12:00 - 13:00			First briefings on confederation and related matters		
	30 min	13:00	LUNCH				
	1 h 30 min	13:30 - 15:00			W Cape Academy, Confed and academy focus incl Meeting with federations on development programmes and participation in School Sport programme	W Cape Academy, Confed and academy focus incl Meeting with federations on development programmes and participation in School Sport programme	Western Cape Provincial academy, confed,
	30 minutes	15:00 -15:30	Drive to CTN international airport	CTN international airport	Unknown traffic conditions and luggage processing time at airport	Allowing for boarding, parking, walking to gate, etc	
		16:45 departure	Fly to George Sleep over	George Protea hotel			

Dates	Duration	Time starting		Town / location	Main Entity / activity	Agenda/ topic	Stakeholders
Day 2 2 August 2017, Wednesday	3 hours	9:00 - 12:00		George - No 6 Mission str Levallia, Rosemore, George Mr M P Van Rooyen (044) 8711194	George High School		Coaches, managers and athletes and school principal, DBE, SRSA DSACR;
	45 min	12:15- 13:00	Drive to Mosselbaai			George is 30 min from Mossel Bay to the west (by sedan)	
	3 hours	13:00-16:00		Municipality Mossel Bay Mosselbaai Munisipaliteit, 101 Marsh Str, Mossel Bay / Marshstr 101, Mosselbaai Meeting in committee chamber - there is a pc tourism	Municipality Mossel Bay Meeting and facilities	Stadium/Local Facilities and To assess state of facilities, maintenance plans and new facility development plans built from 15% MIG allocation; Briefing on district High performance unit services, Assessing sport development provision by local municipality and utilisation of funding	Local municipal council, Local Sport Council, Provincial DSACR, Football Local Association, Netball association, Rugby association, Cricket affiliates, Salga - as applicable
				meeting in council chamber		for sport and recreation opportunities	
	2 hours	16:00 - 18:00	Drive to Swellendam (167,9 km) via N2	Swellendam			
			Sleep in Swellendam	Sleep in Swellendam	Sleep in Swellendam		
Day 3	4 hours	9:00 - 13:00		Swellendam Local	Swellendam Local	Meeting and site	Provincial

Dates	Duration	Time starting	Town / location	Main Entity / activity	Agenda/ topic	Stakeholders
- 3 August 2017, Thursday			Municipality 49 Voortrek St, Swellendam,	Municipality Meeting and site visits	visits,& to assess state of facilities, maintenance plans and new facility development plans built from 15% MIG allocation; Briefing on district High performance unit services, Assessing sport development provision by local municipality and utilisation of funding for sport and recreation opportunities	DSACR, Local Council, Local Sport Council, Football Local Association, Netball association, Rugby association, Cricket affiliates, Salga (for comment)
	30 min	13:30 - 14:00	Swellendam	Railton sport facility	R 7 million DORA MIG special funding Upgrading of Railton sport facility phase 1 Contractor appointment expected in February 2017	
	2 h 26 min	14:00 - 16:30	Drive from Swellendam to Cape Town -	Reach Cape Town late afternoon		